Kleine jongens worden groot.

We hebben een reu.

Voor het eerst sinds 1990 heb ik een reu genomen.

Een wijs besluit wat de samenstelling van ons roedeltje betreft.

We hebben hier wat problemen met  de teven die mekaar niet kunnen uitstaan. Dayzee en Ziva, de Mechelaar teven,  zij hebben in het verleden teveel problemen gehad samen en teven vergeten nooit. TOPsy merkte een afwijking in Dayzees plaats in huis en vond dat ook zij hier wel heel leuk aan mee kon doen. Resultaat, drie teven waarvan er maar 2 goed met mekaar overweg kunnen. Dayzee is inmiddels het enigst kind in huis bij vrienden van ons waar zij dagelijks mee gaat om te helpen met de Triathlon training van meneer en gezelschap houdt tijdens zijn conference calls.

Toen BATtys ouders een herhaal nestje zouden krijgen werd ik al verleid door de mogelijkheid een broertje van ons veel te vroeg gestorven prinsesje te kunnen verwelkomen. Spannende tijden braken aan en precies op de verjaardag van BATty, werd het nestje geboren. Een teken dat we ons niet meer moesten laten weerhouden door ons verstand maar ons hart moesten volgen.

Mr.Basil kwam vele lange weken later en hij is geweldig!

Kleine jongens worden groot. Mr.Basil heeft op 11 maanden leeftijd zijn sexualiteit ontdekt. Op een wedstrijd was hij gezellig aan het buurten met een teefje, nou is dat niet ongewoon, hij is super sociaal en begroet elk hond vrolijk , uitbundig en met gepaste respect. Na 5 minuten meldt de eigenaar van het teefje dat ze loops is.

Oh jee, denk ik, maar omdat  Mr.Basil haar niet probeerde te rijden of andere opdringerige dingen met haar wou doen vond ik dat hij zich prima had gedragen. Eenmaal weer thuis en uitgerust van het weekend begon het gedoe, wat was hij vervelend!!! In plaats van spelen met TOPsy probeerde hij bij elke beweging die zij maakte haar te bespringen en te rijden. Arme TOPsy. Ze werd er helemaal verdrietig van.  Mr.Basil zelf snapte er ook niks van, hij wou van alles maar mocht niks. Ik  heb het 2 weken aangekeken, met de plantenspuit in de aanslag als hij TOPsy’s leven een hel maakte maar toen was de maat vol. Maar hoe gaan we dat nou oplossen? Hij is veel te jong om te castreren, bovendien zou dat een allerlaatste oplossing zijn voor ons. Hij is een perfect gebouwde  sterke reu met een fijn en lief karaker, ok, dan wat??

Ik herinnerde mij een cursist met een vervelende jonge reu en met de concentratie van een fruitvlieg. Hij was zo bezig met zijn hormonen, die zaten hem helemaal in de weg. Deze reu kreeg op gegeven ogenblik de Hypersex Druppels van Puur. Een aantal weken later ging het gedrag in de les ook veel beter.   Dus,  Mr.Basil ook aan de Hypersex druppels. En warempel, hij laat nu TOPsy met rust, ze kunnen weer gewoon spelen. Hij is weer beter aanspreekbaar buiten en zijn neus gaat niet de hele tijd naar de grond. Super! Om zijn pubertijd door te komen blijven we de Hypersex druppels gebruiken, kleine moeite , groot plezier.

Ook een reu kan leuk zijn, mits hij niet alles wil bespringen 😉

Poot en likjes van Ziva,  TOPsy en Mr.Basil

Katja Slippens

Agility trainer en hondenliefhebber.