Jippie, vakantie!

Ik ga op vakantie en ik neem mee.

Eindelijk weer eens op vakantie, heerlijk er op uit voor langere tijd met mijn honden.

Nadat in december 2019 onze vakantie naar Frankrijk in het water was gevallen door een ongeluk met de camper onderweg, was het inpakken en voorbereiden van de reis weer even spannend. De lange reis ging ik dit keer alleen maken, Tom moest in de kas blijven om te werken.

Op onze planning stonden veel wandelingen in bossen en bergen gepland, naar de kust om te zwemmen en een wedstrijd in Spanje.

Sommige dingen liggen al standaard in de camper zoals de Puur Trauma druppels voor een ongelukje bij bijvoorbeeld vallen of stoten, Vetramil honingzalf voor een wondje of snee en de Phytonics Strezz druppels voor een wat stressige hond bij nieuwe situaties. Mr.Basil de manchester Terrier Pup had wel even de Strezz druppels nodig toen de prikkels tijdens de reis en de wedstrijd hem iets teveel werden. Blij dat ik ze altijd standaard bij me heb.

Dit jaar nam ik een leuk tasje mee met belangrijke inhoud: De Puur ongemakken kit; hier zat al een mooi nieuw klein tubetje Vetramil honing zalf in, de Puur Trauma druppels, een tekenhaak die ik gelukkig maar 1x heb hoeven gebruiken, en de Puur Plantago, voor de darmen als ze bijvoorbeeld iets verkeerd hebben gegeten. Je weet wel: van de straat, bah! Iets wat die van mij natuurlijk vooral langs de weg op die vieze parkeerplaatsen doen of op het strand dan een lekkere dode krab of vis snel oppeuzelen.

Onze reis verliep voorspoedig, we hebben heerlijk in de Franse bossen gewandeld en Ziva de Mechelse herder Agility Kampioen heeft ontspannen in de zee gezwommen. Met dank aan de STOP Animal bodyguard druppels die ik vlak voor vertrek en weer na 2 weken aan alle honden heb gegeven heb ik welgeteld 1 teek gezien de hele vakantie. Door Franse bossen, Pyrenese bergen en over hete zandstranden gelopen. Bij twijfel of de teken in een gebied wel zo hongerig waren dat ze toch mijn honden zouden willen oppeuzelen, heb ik als voorzorg de honden soms nog even met de STOP ProtecTick Spray behandelt. Ook heb ik in de avond als de muggen uitkwamen even de spray gebruikt, ook op mijzelf. We werden niet geprikt.

Ik ben blij dat we dit keer geen ongelukken hebben gehad, maar belangrijk is om er op voorbereidt te zijn, zo gaan er bij mij ook de volgende aanvullende artikelen altijd in de camper mee.

Vetramil paws Wax, voor het geval de voetzooltjes extra aandacht nodig hebben bij kloofjes. De Vetramil Clean Spoelvloeistof voor als het nodig is een wond uit te spoelen en schoon te maken, deze zorgt voor een voorspoedig herstel. Puur Laryngo, voor de, luchtwegen. Dit neem ik altijd mee voor het geval ze last gaan krijgen van een hoest of kuch, dan ben ik er snel bij. Puur Myo, voor de spieren, als ze erg intensief gesport hebben om hun spieren te ondersteunen bij herstel en tegen spierpijn.

Mocht je een hond hebben met een gevoelige of lichte huid dan zou ik zeker ook een zonbescherming meenemen, de Puur Sun Cream bijvoorbeeld.

Onze vakantie was voor herhaling vatbaar, we hebben zonder problemen of kwetsuren onze vakantie genoten. Ziva heeft veel gezwommen iets was waar zij ontzettend van kan genieten nu ze met pensioen is.  TOPsy heeft een eerste plaats op de wedstrijd in Spanje gelopen, super knap daar we de laatste tijd niet veel meer getraind hebben. Mr. Basil heeft veel nieuwe indrukken op gedaan zowel in de camper als daarbuiten, hij is toch een beetje een “Corona hondje”. We hebben alle vier heerlijk gewandeld, zowel los als aan de canisport tuig.  Heerlijk!

Volgend jaar weer.

Katja, Ziva, TOPsy en Mr.Basil