Doils fit oil voor mijn honden.

Mijn sporthonden.

Al geruime tijd let ik op de voeding van mijn sporthonden.

Al vroeg in mijn agility carrière kwam ik tot de ontdekking dat we ook in de hondensport op Omega 3 vetzuren moest letten. Na een knie blessure van mijn eerste agility hond Kyra in het jaar 2000, leerde ik dat ze een combinatie van Chondroitine en Glucosamine met Omega 3 nodig had voor haar herstel. De omega 3 vetten hielpen bij de opbouw van de celmembramen, zo konden voedingstoffen beter getransporteerd worden door het lichaam heen. Zonder de Omega 3 kon de Chondroitine niet echt iets bereiken. Die Chondroitine en Glucosamine had ze weer nodig voor haar kraakbeen en gewrichts herstel, pijnbestrijding, functie verhoging en stijfheid vermindering. Omega 3 werkt ook als een natuurlijke ontstekingsremmer, het beschermt tegen allerlei ziekten.

Na haar blessure heeft Kyra nog onverwachte jaren met plezier agility bedreven en haar is nog een lang leven gegund zonder pijn. Ik ben blij dat ik destijds de werking van Omega 3 ontdekt had.

Ik gaf Kyra destijds een Chondroitine/ Glucosamine mix met een Zalm olie. Niks  mis mee in het begin, maar naar mate de tijd verstreek werd de kwaliteit van de Zalmolie steeds minder. Dit kwam mijns inziens vooral door dat de zalm gekweekt werd. Ik ben een aantal jaren geleden veranderd naar de Doils Vital. Deze heeft een hoge concentratie vetzuren EPA, DHA en ETA met een toegevoegde natuurlijke vitamine E. De herkomst van deze vis is verantwoord doordat de diepzee- vissoorten duurzaam worden gevangen. Nu weet ik zeker dat mijn honden geen verontreiniging binnen krijgen.  Het is een klein flesje en ik dacht eerst dat het daarom maar heel kort meeging en heel duur zou zijn. Het grote verschil hier is dat ik niet veel olie nodig heb om de dagelijks benodigde hoeveelheid te geven. Een pipet met maataanduiding zit er bij. Ziva krijgt 2 ml per dag en de kleintjes krijgen 1 ml. Zo gaat mijn flesje lang mee en blijkt het helemaal niet zo duur uit te werken.

Ik geef mijn honden in de ochtend een vers vlees mix, uit de diepvries zit het gemalen in een rol. In de middag krijgen zij een geperste brok op maat van Prins. Omdat ik vind dat de Omega 3 heel belangrijk is krijgen ze dan de Doils Omega 3 olie erbij. (Ziva en Mr.Basil krijgen de Vital en TOPsy krijgt de Skin variant.)  In de brok zit wat mij betreft niet genoeg Omega 3 olie en de vleesmix kies ik maar 1 keer per week de mix met vis omdat die wat vetter is. Daarbij krijgen zij dagelijks de Muscle Mass poeder van Puur. Hier zit dan de Chondroitine en Glucosamine ook in samen met nog meer aanvullende supplementen voor de sporthond.

Ziva krijgt dan nog de Cholodin voor haar wat vage oudere brein, deze tabletten helpen vooral de oudere hond weer een tikje alerter en meer aanwezig te zijn. Zonder is Ziva echt een beetje afwezig.

Mijn sporthonden hebben tot hogere leeftijd nog met veel plezier agility gelopen, de jongste pensioen leeftijd is nu Ziva die met 10.5 jaar met pensioen mocht door een beginnende spondylose in haar rug. Ik vind dat best een hoge leeftijd voor een sporthond maar het belangrijkste vind ik, is dat je hond lang en pijnvrij gezond en blij oud mag worden. Zo kunnen ze nog jaren mee op vakantie, wandelen en zwemmen en weet je dat je het beste hebt geboden aan je vriend of vriendin die altijd aan je zijde staat.

Katja,

en een high five poot van Ziva, Dayzee, TOPsy en Mr.Basil