Ziva had een flinke blaasontsteking.

Help, Ziva bloedt!

Zo ineens zag ik een bloed spoortje op de vloer. Dat is altijd schrikken en met meerdere honden start direct de zoektocht van welke hond dit komt. Het was Ziva in dit geval, maar waardoor komt het? Ik dacht meteen aan baarmoederontsteking of blaasontsteking.

Plassen in een potje

Maar Ziva is gesteriliseerd en zo heftig heb ik nog nooit een blaasontsteking meegemaakt. Meteen een plasje opgevangen, wat niet makkelijk was. Ik liep maar achter Ziva aan met mijn pollepel om elke keer dat ze ging hurken een druppeltje op te vangen, meer kwam er gewoon niet uit. Gelukkig verzamelde ik genoeg voor een test en reed ik naar de dierenarts. Deze testte de urine en die was positief. Blaasontsteking!

Positief! Hup, gelijk een kuur en extra bouwstoffen

Ik haalde antibiotica op en de behandeling kon beginnen. Antibiotica is natuurlijk stap één tegen blaasontsteking maar goede omstandigheden in haar blaas creëren om de ontsteking tegen te werken is een belangrijke tweede stap. Een zuur milieu in haar blaas maakt het voor ongewenste organismen onaantrekkelijk en helpt een volgende blaasontsteking te voorkomen.

Cranberry capsules en druppels

Ik had voor de eerste dag nog Vitamine C maar de Puur Cranberry capsules kwamen de volgende dag gelukkig al binnen. Ik ben ze gelijk gaan geven als aanvulling op de antibiotica kuur. Om haar blaas en urinewegen te ondersteunen kreeg Ziva ook Bladder Comp druppeld van Phytonics in haar bek met o.a. Hydrastis, Solidago, Betula alba en Asparagus. Deze fytotherapeutische druppels werken diuretisch, ontspannend, ontstekingsremmend, krampwerend en pijnstillend en mochten net als de Cranberry capsules gelijktijdig met de antibiotica gegeven worden.

Na afloop van de antibiotica kuur is haar urine weer getest en ze was ontsteking vrij. Gelukkig, dat liep met een sisser af. Nu ervoor zorgen dat het niet meer terug komt. Vanaf nu heb ik de Cranberry capsules altijd in huis en geef haar eens in de zes maanden een kuurtje ‘Cranberry boost’.

De weerstand weer op weg helpen

Om de effecten van de antibiotica op de rest van haar lichaam en met name haar lever wat te verzachten gaf ik Ziva na 3 weken een Puur Detoxi kuur. Soms moet je ingrijpende maatregelen nemen met heftige geneesmiddelen maar dan is het voor mij belangrijk om het lichaam zo snel mogelijk de natuurlijke hulpmiddelen te geven die ervoor te zorgen dat ze meer eigen weerstand hebben en ze niet weer een blaasontsteking krijgt.

Gelukkig weer op de rit na snel handelen

Ik ben blij dat Ziva weer vrolijk rond kan huppelen zonder plasproblemen. Ze is alweer 13 jaar en ik merkte toch dat mijn oudere hond gemakkelijker ziek kon worden. Aan mij is de taak om goed voor al mijn honden te zorgen.

 

Blaasontsteking voor 13-jarige Herdershond Ziva | Puur natuur