World Agility Open 2019

WAO, World Agility open, Ermelo 17-19 mei 2019.

Ziva is deelnemer NL voor de Pentathlon en de Biathlon. Dat betekent dat als alles goed gaat ze 7 parkoersen gaat lopen in 3 dagen.

 

We waren net teruggekomen van het WK Belgische Herders die de week eerder in Tsjechië plaatsvond, en waar ze uiteindelijk 6e werd in de finale jumping. Onderweg vanuit Tsjechië hebben we een paar keer gestopt om te wandelen en nu zijn we in Ermelo neergestreken voor het WAO.
WAO telt deelnemers uit 38 landen en elk jaar groeit het aantal deelnemers.
We kwamen in Ermelo aan en installeerden on op de camping aldaar. Dan Training in de binnenbak, dat ging gesmeerd en veterinaire controle ook prima doorlopen. Vrijdag begonnen met de pentatlon rondes, als je daar goed doorheen komt mag je door naar de volgende rondes, helaas ik liep op 1 van de parkoersen een disk en op de andere had ik twee weigeringen, toch mocht ik door naar zaterdag maar wetende dat ik met die ene disk niet naar de finale zou komen. Dan Biathlon, ook daar een disk gelopen, en dat was zo jammer, het was een super leuk rondje van de Spaanse keurmeerster Ivan Amez, alleen zat ik net als bij de andere parkoersen dit weekend net een fractie verkeerd met mijn timing.

Zondag zou mijn dag van de bonus Speedstake worden ook van keurmeester Ivan Amez, iedereen die voor welke reden dan ook de finale niet haalde mag die lopen. Het werd ineens warm en zonnig, iets wat voor Ziva na die periode van koude niet goed aankomt. Nadat de ring was gestart liep de volgorde ineens raar door, ik kon de volgorde niet meer volgen in de startvolgordelijst, het werd ineens aansluiten in een lange rij, dit stuurde de warmloop en voorbereiding van Ziva flink door de war, zeker als je er niet op voorbereidt bent. Maar gelukkig was daar een beetje schaduw en heb ik aan mijn moeder gevraagd voor mij in die lange rij te gaan staan. Ik zag geen coaches die mij konden helpen, zij waren waarschijnlijk binnen in de hal bezig. Gelukkig was daar Bart de Decker die mij naar de ring begeleidde en mij toesprak voor mijn intrede in de ring. Nadat ik vanuit de tribune toch die Tikketakke Nederland!!  hoorde gingen we van start, het was een enorm lang parkoers, 205 meter op papier, het gemene stukje was dat je van de uiteinde van de ring naar de andere kant van de ring en tussenin controle moest uitoefenen zonder dat je gemakkelijk eerder weg kon. Dus flink rennen geblazen, niet ons sterkste kunstje. Het eerste stukje heb ik controle gehouden en daarna gerend alsof mijn broek in de brand stond, na de paaltjes nog die laatste zucht lucht uit mijn

longen geperst en ja! We waren foutloos….. en nu afwachten of het podium was, ik had niets meegekregen over de andere lopers en hun tijden, ja ik had een 41er, maar wat betekende dat?? Na lang wachten dan eindelijk het resultaat, ik had de Bonus Speedstake gewonnen!!!! Joepieeee Video van de Bonus Speedstake.
We hebben de ander finales bekeken vanaf de tribune en dan de afsluiting, daarna de camper opgeruimd en moe maar voldaan naar huis. Ons opmaken voor volgend weekend de Beste Belg Bokaal. 

Drie weken vlammen voor Ziva na een slechte winter. Tot nu toe ging alles super goed en mag ik trots op ons beidjes zijn, wat is die hond toch een kanjer. Lieve Ziva , blijf zoals je bent, gewoon fantastisch.