Introductie Katja en Ziva voor het Wereld Kampioenschap Belgische Herders van het FMBB

Agility 2018 FMBB Slovenië eind April.

Katja Slippens met Ziva.

Toxic- Ziva of Dark Brightness is 8 jaar oud en de dochter van Shywa (Stacy) vom Greifenring en Solero des Teutones.

We zijn in de winter van 2001 begonnen aan Agility met onze Mechelse herder zonder stamboom, Kyra, in juni 2002 hebben we samen onze eerste wedstrijd gelopen en ook in 2002 kwam onze eerste stamboom hond Franny bij ons. Kyra en Franny zijn beide overleden op een respectabele leeftijd van 14.5 jaar.
Dit WK is opgedragen aan Ace- Bandit of Blazing Amber die vorig jaar overleed, hij is de broer van Alice en de zoon van Franny en is bij ons geboren.

Ik heb vanaf mijn eerste keer FMBB in Frankrijk in 2009, 11 keer op het WK mogen uitkomen met mijn stamboom Mechelaren, Franny, Alice en nu alweer voor de zesde keer met Ziva, we zijn zelfs 4 keer geplaatst met twee honden tegelijk. In 2012 Italië werden Alice en ik met het NL team 2e en werd Ziva 9e overall.
In 2015 zijn we samen met behulp van mijn man Tom en coach Eugenie van Aalten, Wereld Kampioen Agility in Tsjechië geworden. Vorige jaren haalden we steeds weer de finale maar misten we net dat beetje geluk en concentratie die bij het winnen van een finale zo belangrijk zijn. Uiteraard gaan wij er dit jaar weer vol voor om onze titel van 2015 terug te winnen.

Ziva is geboren op 31-01-2010 en nog steeds topfit mede dankzij de producten van NML health zoals de Doils olie en de Puur Muscle mass die mijn honden allemaal dagelijks krijgen.

Ik houd de gezondheid van mijn honden goed in de gaten en geef dagelijks een goede energierijke geperste brok van Prins Petfoods en natuurlijke supplementen van Puur. Zodra ik vermoed dat er iets niet goed zit fysiek zoals een blessure bijvoorbeeld ga ik naar Anneke Schellingehout van Jyoty voor een check up zodat eventuele kleine problemen niet problematisch kunnen worden.

Ik ben super blij en trots op Ziva. Zij is een gecontroleerde hond in het parkoers, en ze wil ten allen tijden secuur haar werk voor je doen. Dit maakt haar heel fijn om mee te werken, ze is zeer zuinig met haar energie en houd de handler goed in de gaten, ze kan ook zeer zelfstandig vooruit werken, iets wat met mijn eigen snelheid best handig is.
Ziva is mijn sterkste punt, ze is een hele fijne rustige hond, als zij loopt ziet het er niet snel uit, ze is kalm en gedoseerd en springt krachtig en soepel als een hinde, maar komt ze over de finish dan sta je altijd weer versteld over haar parkoers tijden. Ik probeer dan ook vooral een parkoers tactisch te lopen om onze sterkte punten optimaal te benutten.

We gaan samen met de rest van het Nederlands team de tijd van ons leven hebben want, wat kan leuker zijn dan internationaal een wedstrijd te lopen tegen het beste hondenras met hun beste handlers? We gaan voor een sportieve en gezellig week waarbij we foutloze snelle, mooie, vloeiende parkoersen willen laten zien en het beste uit onszelf gaan halen.

Ik ben er trots op ons land weer te mogen vertegenwoordigen en ik wil dit jaar weer de Finale halen met Ziva om onze WK titel terug te winnen.
Ziva en Katja