Alice promoveert, nu door naar de 2e graad.

Afgelopen weekend hebben we weer een eerste graad wedstrijd gelopen bij HSV de Nevelhorst. Zoals al eerder in de blog beschreven moeten handlers die met een andere hond starten eerst weer in de 1e graad starten, dus zo ook ikzelf met Alice als ik met Alice wil lopen in 2017 omdat ze op Tom’s licentie staat en daar 3e graad is.

Helaas nog steeds niet fit wat mijn hamstring betreft maar na goed opwarmen heb ik ook Alice goed ingelopen, Martin Schoffelmeer had leuke 1e graad parkoersen neergezet, de dag verliep voorspoedig ondanks de miezer regen, af en toe opgeluisterd door een carnavals vloot en de bonke- bonk geluiden van het muziek systeem erop. Het is tenslotte carnavals weekend. 🙂

In de ochtend lukte het ons eerst niet helemaal, op de vaste parkoers tikte ze zo maar twee latten, erg ongebruikelijk voor haar , haar tijd was wel goed voor een 2e plaats, maar de ondergrond is voor ons niet goed bekend, ook ik gleed met mijn voet weg een aantal keren. Gelukkig was de jumping wel foutloos en haalde Alice een 3e plaats, Super blij en trots. In het middag programma haalden we de laatste begeerde U ( uitmuntend) en is daarmee Alice nu ook 2e graad geworden. Het was gelukkig niet nodig om de laatste jumping die dag te lopen en die heb ik dan ook dankbaar niet gelopen. Mijn hamstring was toch echt weer flink pijnlijk en smeekte om rust en warmte.

Het was een hele leuke dag, gezellig weer bij gekletst met  agility vrienden van elke windstreek van  Nederland met leuke parkoersen van Martin.

Video:

 Alice en Katja samen op het WK in Tsjechië